Ремонтират ключови туристически обекти в Пловдив

plovdiv

Община Пловдив обявява обществена поръчка за ремонти по ключови туристически обекти, предаде БГНЕС. 142 000 лв. са предвидени за възстановяване на уникалните тавани на къща „Клианти“ в Стария град, а 320 000 лв. за довършване до готовност за експлоатация на сцената на Одеона.

Работи се и по втория етап от възстановяването на Римския стадион, така че и трите туристически обекта да са готови още тази година.

Уникалната къща „Клианти“, построена в края на 18 век, вече е реставрирана на втори етап по програма „Красива България“. Изградено бе изцяло ново стълбище към втория етаж, завършени са мазилките, като всичко следва оригиналния вид на архитектурния паметник.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: