Ремонтът на бул. ”Васил Априлов” в Пловдив стартира през септември

bul-vasil-aprilov

През месец септември се очаква да започне ремонтът на бул.“Васил Априлов“ в отсечката между Централна гара и ул.“Войнишка слава“. Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев, който уточни, че вече са изтекли сроковете за обжалване на обществената поръчка и ремонтът ще бъде извършен от фирма „Пътинженеринг“, предаде Дарик радио.

Стойността на ремонтните дейности, които ще преминат на два етапа е 7 млн. лева. Изцяло ще бъдат подменени паветата и подземната ВиК инфраструктура, като част от разходите ще бъдат за сметка на водоснабдителното дружество.

Всички павилиони в района на ВМИ ще бъдат премахнати, като там булевардът ще бъде разширен, ще бъдат изградени паркоместа и велоалея.

По време на втория етап от реконструкцията се предвижда изграждане на кръгово движение на кръстовището на булевардите „Шести септември“ и „Васил Априлов“.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: