pixel

Първият китайски мол ще е в Благоевград

mall-blagoevgrad

Той ще бъде разположен в благоевградския квартал „Грамада” на мястото на бивша мебелна къща. Имотът е собственост на местния предприемач Валери Байрактарски, който го отдава под наем за срок от 7 години на предприемачи от Китай. „Наемателите са китайци, които от 15 години имат бизнес в България, идваха няколко пъти, огледаха помещенията, харесаха местоположението и си стиснахме ръцете. Китайските инвеститори ще разположат търговската си площ върху почти 2000 кв.м. И ще продават вътре буквално „от пиле мляко“,  както е изразът”, каза пред „Струма” Байрактарски. Плановете са новият мол да отвори врати в края на годината, съобщава fakti.bg.

С имота Байрактарски се сдобива в началото на тази година като го печели на търг публична продан при цена от 1 050 000 лв. Едноетажната сграда е с разгъната застроена площ 6436 кв.м. и е построена в периода 1982-1985 г. Сред местното население е известна като „Аско Деница”.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: