Реконструкция за милиони на летище Хийтроу

хитроу

Източник: fakti.bg

Плановете за реконструкция на едно от най-големите летища в света – лондонското „Хийтроу”, предвиждат в периода 2014-2019 г. да бъдат извършени ремонтни дейности на стойност 3 млрд. паунда. Още следващата година трябва да бъде открит обновеният втори терминал на аеропорта.

Модернизирането на летището започна още през 2003 г., като от тогава до сега са инвестирани 11 млрд. паунда. След като напълно завърши обновяването, служителите на „Хийтроу” ще могат по-бързо да регистрира пътниците и да обработва техния багаж.

„През 2018-2019 г. общият пътникопоток трябва да бъде увеличен на 72.6 млн. души годишно. За сравнение в момента той е малко под 70 млн. души”, обясни Колин Матюс, управител на летището. Сбъдването на прогнозите обаче са под съмнение, тъй като предишните предположения за ръст на броя пътници не се оправда. „Хийтроу” е принудено непрекъснато да се бори с нарастващата конкуренция на другите големи европейски летища и трябва непрекъснато да подобряваме услугите както за авиокомпаниите, така и за пътниците”, обяснява Матюс.

Цената по ремонта обаче ще бъде платена от пътниците, тъй като от летището предвиждат да повишат цената на наземното обслужване. Това ще оскъпи билетите с 27.3 паунда.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: