pixel

Разкопават и кръстовището при Семинарията

Fandakova

Източник: dir.bg

Очаквам до края на май да започне изграждането на кръстовището на две нива при Семинарията. Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Преди около месец бе съобщено, че проектантите от „Трансконсулт 22“ ООД предлагат над кръстовището да се направи надлез.

Той ще е с дължина 160 метра, като на мястото на предвидената пред жилищните сгради пешеходна пътека по желание на живеещите там ще бъде направена метална пасарелка, чийто проектант е проф. Петър Стайков.

От другата страна на кръстовището се намира Семинарията. Тя не е засегната от предвидения надлез. На 8 май ще бъде напълно отворено за движение и кръстовището на булевардите „Акад. Иван Ев. Гешов“ и „Георги Софийски“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: