Пускат първия участък от Западната дъга на Околовръстното през юли

okolovrustnoto

Западната дъга на Софийския околовръстен път се изпълнява в график. Работата не е спирала и през юли трябва да е завършен първият участък от около 3 км от Западната дъга на Околовръстния път. Това заяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, съобщиха от ръководеното от нея ведомство, цитиран от БГНЕС.

След като отсечката бъде изградена, осезаемо ще се облекчи трафикът от и към столицата, като ще намалеят и задръстванията. Ще се пътува много по-безопасно, посочи Терзиева.

Днес Десислава Терзиева и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков провериха напредъка в строителството на участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път – път ІІ-18 от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.

На участъка се изграждат три големи съоръжения – пътен възел при бул. „Царица Йоана“, пътен възел при бул. „Сливница“ с естакада и мост при река Какач.
Пътният възел при бул. „Сливница“ е проектиран на три нива. С построяването му ще се осигури безконфликтното преминаване през пътната връзка, ще се подобри транспортното обслужване на международния и на вътрешен трафик и ще се увеличи безопасността и сигурността при пътуване, обясни инж. Чайков.

Първото ниво е под нивото на съществуващото кръстовище. По него ще се осъществява транзитното движение по Софийския околовръстен път посока север – юг. Второто ниво е на нивото на терена и ще бъде кръгово кръстовище с два дъговидни моста над СОП. Третото ниво е естакада над нивото на сегашното кръстовище. По нея ще преминава транзитния поток по направлението бул. „Сливница“ – ГКПП „Калотина“.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: