pixel

Протест срещу трамвай в Борисовата градина

борисова

Източник: dir.bg

Студенти се вдигат на протест в четвъртък – 13 юни срещу плана на Столична община да прокара трамвайна линия през Борисовата градина. Недоволните граждани са организирани във Фейсбук групата: „Не на изсичането на Борисовата градина и естакадата на семинарията!“.

Според плана на общината линията на трамвай 18 трябва да минава през „Никола Габровски“, „Г. М. Димитров“ и Борисовата градина.

Студентите твърдят, че ще бъдат изсечени над 550 дървета. Според документите на общината броят им е 91. От тях 4 са в лошо състояние, 67 в средно и 19 в добро.

Инициатори на събитието са Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, инициативни комитети на гражданите от кварталите „Лозенец“, „Дианабад“, „Изгрев“, „Изток“, „Студентски град“, недоволни граждани. Те са категорични, че няма да толерират партийни символи и лозунги на протеста.

Събитието е направено от гражданите за гражданите. Маршрутът е от Кръстовището на Семинарията, Симеоновско шосе, гара Пионер, ул. Никола Габровски до бул. Г.М.Димитров.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: