pixel

Протест на жители от Владая, Горна баня и „Княжево“ срещу ежедневните задръствания

zadrustvane

Жители на Владая, Горна баня и „Княжево“ се заканват да блокират кръстовища в знак на протест срещу ежедневните задръствания.

Протестиращите, които се събраха тази сутрин на кръстовището между булевард „Никола Петков“ и улица „Любляна“ коментираха пред БНР, че задръстването започва в 7 сутринта и продължава до 8 вечерта.

Задръстването, по обяснението на местните хора, започва от кръстовището на „Околовръстен път“ и булевард „Бъкстон“ и продължава може би чак до Суходол.

„Аз, лично пътувам, не в час пик, и един час ми отнема стигането до центъра на София, визирам „Руски паметник“, оплака се по БНР столичанка.

От Горна баня до бул. „Цар Борис III” пътуваме по 50 минути, свидетелстват други потърпевши от задръстванията.

Те смятат, че вместо да помогне, Северната тангента е удвоила трафика.

Преди дни от Агенция „Пътна инфраструктура” съобщили на хората, че проектът за разширяване на Околовръстното шосе е върнат за преразглеждане в Столичната община.

Местните не скриха разочарованието си пред bTV, че от 2013 г. не се е намерило време съгласуванията да приключат.

От Пътната агенция заявиха, че на този етап не могат да се ангажират със срок, в който проблемът на протестиращите може да се реши, тъй като по трасето има да се изграждат изключително сложни съоръжения.

Хората са категорични, че ако не се намери решение те ще продължат да протестират и ще блокират пътища.

Строители.бг
 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: