Професионалното шлайфане с багери става реалност

Schwamborn

„Ръчната работа остана в миналото“ – според Швамборн това е мотото, с което компанията успешно лансира абсолютната световна иновация за професионално сваляне на слоеве, саниране и дизайн на стени и тавани през 2019 г. Вече нямате нужда от строителен робот, за да използвате тази иновация. Отсега нататък WDS 530 може да се използва и с наличните в търговската мрежа багери.

До въвеждането на WDS 530 отстраняването на замърсен материал често е било възможно само с ръчен труд, водещ до ниска производителност на единица площ и високи разходи за персонал. Все по-строгите разпоредби за разрушаване на сгради и пригодността за тежко шлайфане при санирането на инженерни съоръжения като тунели, ретензионни басейни или мостове бяха основните причини за успешното пускане на пазара на машина за шлайфане на стени и тавани.

Според компанията WDS 530 от Schwamborn, най-модерната технология за шлайфане с ETX шлифовъчни диаманти или диамантени подложки, може да се използва на големи повърхности, щадейки материала.

Schwamborn

„Търсенето и изискванията на нашите клиенти и иновативната сила на собствения ни отдел за научноизследователска и развойна дейност доведоха до това, че WDS вече може да се използва и с багери“, обяснява главният изпълнителен директор Екарт Швамборн. „Предимствата се състоят в по-ниските инвестиционни разходи за изпълнителите, изключителната производителност на единица площ и най-вече в намаленото време за преминаване към нов режим, тъй като сега е възможна ефективна и удобна работа във всички ъглови позиции.

Освен това, казва Курт Зоннайтнер, „има значителни предимства по отношение на опазването на здравето и съвместимостта на работата с околната среда благодарение на професионалното прахоулавяне с нашата промишлена вакуумна система, която също е оптимизирана.“

Снимки: Schwamborn

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: