pixel

Проф. Чирков ще строи модерна болница във Варна

chirkov

Най-късно през 2017 година Варна ще има нова специализирана болница за сърдечно-съдови и белодробни заболявания, съобщи проф. Александър Чирков.Лечебницата е негов проект, който ще реализира с партньори от Германия и Австрия.

По първоначални данни инвестицията ще бъде около 50 милиона евро.

Строежът трябва да започне още през тази година, а болницата да отвори врати най-късно през 2017 г., съобщи Чирков  по време на Фестивал на здравето и красотата в морската столица.

„Това ще бъде най-модерната подобна болница в Европа, защото аз познавам всички недостатъци на западните лечебни заведения и смея да твърдя, че ще ги избегнем“, допълни прочутият кардиохирург.

Той уточни, че в лечебницата ще се извършват трансплантации, освен това ще има и сектор по урология, .съобщава dir.bg.

Проектът на проф. Чирков за болницата във Варна е от 6 г.,  парите не са били проблем.

„Оказва се, че в момента проблемът не е толкова финансирането, колкото осигуряването на кадри“, посочи Чирков, цитиран от БТА.

По думите му вече е започнало набиране на специалисти, които ще специализират във Виена, Берлин и Ротердам.

Според Чирков в обученията ще бъдат включени екипи от хирурзи, анестезиолози, сестри, имунолози и вирусолози. През специализация ще минат общо 82 души.

Кардиохирургът каза още, че в болницата ще има специален сектор за обучение на кадри.

По думите му това ще даде възможност на много български медици да повишат квалификацията си.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: