Откриха пречиствателна станция и канализационна мрежа в Костинброд

kostinbrod

Вчера с официална церемония беше открита пречиствателна станция за отпадъчни води и обновена и модернизирана канализационна и водопроводна мрежа в град Костинброд. На откриването присъстваха министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, депутати от 43-тото Народно събрание, кмета на Костинброд Милен Димитров и представители на строителния консорциум, работили по обекта.

Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”, и от бюджета на Община Костинброд и е на стойност малко над 97 млн.

Проектът включва изграждане на пречиствателна станция, водопроводна и канализационна мрежа и удълбочаване на реките.

„Ползите от проекта са както за гражданите, така и за децата ни. Не само по отношение на опазване на река Блато, развитие на селското стопанство, така и подобряване качеството на живот на жителите на общината“, заяви министър Василева.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: