pixel

Проектът „Гранд каньон“ е законен

graniti koza

Проектът на турската компания „Гаранти Коза” в столичния кватaл Младост – „Гранд каньон“ отговаря на всички изисквания на действащото законодателство става ясно от писмо на главния архитект на София Здравко Здравков до кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева. „С оглед изразените от Вас притеснения, че районната администрация на „Младост“ не е обезпечена с необходим брой специалисти за разглеждане на проект от такава величина, Ви изпращаме прегледан и подпечатан от специалистите в Направление „Архитектура и градоустройство“ (НАГ) инвестиционен проект, с което се удостоверява съответствието му с всички изисквания на действащата нормативна уредба“, пише в писмото.
От управата на район „Младост“ съобщават, че в деловодството им е получена и нова заповед от арх. Здравко Здравков, с която той за втори път предоставя своите правомощия относно „Гранд каньон“ на главния архитект на район „Младост“. Така последната дума за разрешението на проекта ще е на арх. Весела Тасева. Главният архитект на „Младост“ трябва да съгласува и одобри или да откаже проекта (идеен, технически, работен), да издаде или откаже разрешение за строеж.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: