pixel

Проект за нов театрален комплекс в Хонг Конг

UNStudio изгражда театрален комплекс в Хонг Конг с три зали, свързани с рампи.

Холандското архитектурно студио показа дизайна за Lyric Theatre Complex за първи път на конференцията Business of Design в Хонконг тази седмица, въпреки че сградата е в процес на изграждане от април.

С компактна конструкция, предназначена да увеличи видимостта, комплексът ще съдържа театър с капацитет 1,450 места, театър с 600 места и камерен театър с 270 места. Разположен в центъра на рампата, голям отвор, покрит с капандури, ще позволи естествената светлина да навлиза в центъра на сградата и ще осигури гледка от терасата на покрива към пространствата отдолу.


Ще има и голяма зала за репетиции и център с осем студиа за местната танцова компания, както и магазини и ресторанти. Всеки театър ще има отделно фоайе, което ще позволи на трите помещения да бъдат отворени едновременно. Всяко от тези фоайета ще има балкони и панорама, така че посетителите на театъра и обществеността могат да се насладят на постановките.

За разлика от традиционно затворения театрален дизайн тип „черна кутия“, UNStudio оставя големи участъци от фасадата, които ще бъдат остъклени, за да позволят на публиката да има поглед вътре в сградата и да наблюдава репетициите на танцьорите.

Театрите ще бъдат разположени един върху друг с цел компактност, като ще бъдат свързани с две рампи, извити в триизмерна фигура. Първата рампа ще стига до най-големия театър, докато втората ще се изкачва до другите две помещения на средния по размер и камерен театри.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: