pixel

Приключва строежът на новата онкополиклиника

klinika

Изграждането на модерната четириетажна сграда на новата онкополиклиника с хоспис е към своя край, съобщиха от община Бургас. Постройката, която се намира непосредствена близост до „Комплексен онкологичен център – Бургас“ и обществения паркинг на ул. „Гурко“, е вдигната на груб строеж, а фасадата й е напълно измазана.

Прокарана е климатичната и електрическата инсталация, монтирани са асансьорите и дограмата на прозорците. 80 % от фаянсите и подовата настилка е положена. Остава да бъдат монтирани вратите и да бъдат оборудвани санитарните възли в сградата.

Кметът Димитър Николов и заместникът му д-р Лорис Мануелян провериха на място напредъка на строителните работи.

„Стриктно ще следя всеки един етап от изпълнението на този изключително важен за нашия град обект. Целта ни е бургаският онкодиспансер да се превърне във водещ регионален център за лечение на раковите заболявания, а всички нуждаещи се да могат да получат качествена медицинска услуга тук, на място“, каза Николов.

В новата поликлиника ще бъдат разположени микробиологична лаборатория, кабинет завеждащ диагностично-консултативен блок, административна част, специализирани консултативни кабинети, медицинска статистика, регионален раков регистър, легла за краткосрочен престой до 12 часа и хоспис на четвъртия етаж.

В хосписа ще се предоставя състрадателна грижа за всички пациенти с напреднал стадий на различни ракови заболявания – услуга, която в момента липсва.

Кметът разгледа и трите нови детски площадки, изградени от Община Бургас в двора на Детска ясла № 3. В детското заведение, което се намира на ул. „Сан Стефано“, се отглеждат 150 деца. Просторното дворно пространство разполага с нови катерушки, люлки и пързалки, разположени върху ударопоглъщаща настилка. Предстои поставянето на пейки в двора и още 2 нови площадки.

В обиколката на кмета Николов бе включен и ремонтът на улица „Раковски“, чиято настилка бе в окаяно състояние. В момента под нея се прокарва нов водопровод, след което уличното платно ще бъде цялостно реконструирано. Там ще бъде положен нов асфалт, тротоари, осветление и декоративна растителност.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: