pixel

Подгответе терасата, корта и басейна – лятото идва!

atri

Лятото наближава, а с него идва и сезонът на забавленията на открито – вечеря на терасата, с приятели на партия тенис или на басейн. Но до тогава има време, в което да се погрижим за терасата и басейна, за да можем лятото само да се забавляваме.

За басейна

CLOROPLAST  (Клоропласт) е специална боя за басейни на базата на синтетични смоли и неосапуняеми пластификанти, както и пигменти с висока химична устойчивост. Подходяща е за басейни, вани, циментови цистерни за съхранение на морски и промишлени води. Продуктът не е подходящ за резервоари за съхранение на питейна вода. Клоропласт има следните предимства:

– силна устойчивост на продължително въздействието на хлорирана вода и промишлени води;
– отлична устойчивост на дълготрайно потапяне (ефект “бариера”);
– отлична адхезия и много добра еластичност;
– лесен за нанасяне и поддръжка;
– много приятен естетически вид.

atri

За тенискорта

TENNISGUM (Тенисгум) е специален материал за боядисване на тенис кортове. Покритието се нанася задължително в два-три слоя. Разходът на квадратен метър силно зависи от грапавостта на основата. Подходящ е за тенискортове от бетон, асфалт и други на открито или закрито.  Тенисгум има следните предимства:

– много добра устойчивост на износване ( със спортни обувки);
– добра пластичност, която не износва топките и маратонките;
– устойчив на неблагоприятни атмосферни влияния;
– дълготраен, има висока устойчивост на UV лъчи и не променя цвета си;
– лесен за нанасяне и за подръжка.

atri

За терасата

LASTEX  (Ластекс) е еластомерна хидроизолационна мембрана, силно устойчива на атмосферни влияния, ултравиолетови лъчи, градски смог и на температури от –35 до +90°С. Има постоянна еластичност във времето. Подходящa е за хидроизолация на плоски покриви, тераси, както и за изолация под подови плочки или каменни подови облицовки. Има много добра адхезия върху основи от бетон, циментови замазки, поцинкована ламарина, метални или PVC улуци и водосточни тръби, стари битумни покривни изолации (последните трябва да бъдат много добре почистени от ронещи се и нездраво прилепнали части).

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: