pixel

През 2014 година ще започне изграждането на тунел под Шипка

шипка

Източник: bnt.bg

През 2014 година ще започне изграждането на тунел под Шипка. Това стана ясно при посещението на премиера Бойко Борисов в севлиевското село Ловнидол. То  влезе в черната хроника миналата година, когато в землището му се взривиха складове за боеприпаси. Заедно с премиера, в селото пристигнаха и министрите на земеделието, регионалното развитие и икономиката.

В Ловнидол премиерът коментира обвиненията на опозицията, че ощетил Министерство на отбраната  с повече от 250 хиляди лева за полети с военни летателни машини

Бойко Борисов, министър-председател на РБългария:
– Как ще си осигурявам преминаването, защото аз – виждате, че всеки ден съм в някой град или село и трасетата, по които минавам, как си ги осигурявам и кога ги прелитам и по какъв начин, на никой не считам за нужно, от моите врагове да ги уведомявам предварително.

От следващата година започва ремонтът на обходния път на Габрово, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова. Той включва и проектиране на тунел под Шипка. Парите идват от Европейския съюз, като за  строежа на тунела ще се разчита на финансова помощ  през следващия договорен период.

Оптимистичния старт за  старт на строежа е 2014 година.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие:
– Нашият първи приоритет ще бъде да завършим магистрала „Струма“ в Кресненското дефиле, вторият приоритет ще бъде Северна България и магистрала „Хемус“ и третият приоритет – това е именно тунелът под Шипка.

Бойко Борисов, министър-председател на РБългария:
– Който ще надзиравам с военен хеликоптер.

В Ловнидол министър-председателят обеща да осигури средства за ремонт на църква. Парите ще дойдат от субсидията на ГЕРБ.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: