pixel

През 2013 г. ще се построят 48 нови детски площадки

детска площадка

Източник: vestnikstroitel.bg

Тази година районните кметове ще получат още половин милион лева, за да може да обновят старите детски площадки. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на нова детска площадка на ул. „Камчия” 1 в район „Слатина”. До сега те са получавали около 750 000 лева за ремонт и поддръжка на детски площадки.

През тази година ще бъдат построени 40 нови площадки в детски градини. Предвиждат се осем нови детски площадки в парковете Докторската градина, Баня „Лозенец”, Северен парк, Южен парк, парк „Студентски”.

Над един милион лева повече през 2013 г. ще бъдат насочени за поддръжката на зелената система в целия град – паркове, градини и междублокови пространства.

Повече от половин милион лева в повече ще бъдат насочени към ремонт и реконструкция на паркове – входа и централната мрежа от алеи на Борисовата градина ще бъдат ремонтирани, парк „Лебеда”, цялостна реконструкция на Докторската градина, ремонт на Северен парк и парк „Баня Лозенец”, съобщи още столичният кмет.

Детска площадка на ул. „Камчия” 1 в район „Слатина” е все още в първия етап от проекта. При следващия етап – тук ще бъде изградена площадка с фитнес на открито, и ще се оправи околното пространство. Площадката има ударопоглъщаща настилка, ограда, катерушки, люлки.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: