pixel

Превръщат част от Версайския дворец в хотел

versai

В скоро време всички, които разполагат със значителни финансови средства, ще могат да се почувстват като крале. Причината е, че част от прилежащите сгради към Версайския дворец, ще бъдат превърнати в луксозен хотел.

Държавното учреждение, което управлява комплекса „Версайски дворец”, до 14 септември приема заявки от частни компании, които проявяват интерес към покупката на три по-малки дворци, които са част от Версай. Те ще могат да превърнат Гран контрол, Пти контрол и Павилион в луксозен хотел и да го управляват през следващите 60 години. Входът на хотела няма да е откъм главния вход на двореца. Също така, някои исторически помещения ще останат държавна собственост.

Проектът изисква значителни инвестиции. Само поправката на покрива и стените ще струват между 4 и 7 млн. EUR. Изгледът към градината на Версай обаче, гарантира висока заетост на хотела, като се има предвид, че годишно комплексът се посещава от над 7 милиона туриста, както и фактът, че това е третата най-известна туристическа дестинация във Франция. Световната хотелска верига AccorHotels вече е предоставила своята оферта на френската държава, съобщава  fakti.bg.

versai

След икономическата криза френското правителство все по-често се обръща за помощ към частния сектор за запазване на културното наследство и за удържане на лидерската си позиция в световния туристически сектор. Източник близък до държавния орган, на който е поверено управлението на Версай, казва че откриването на хотел в кралския комплекс е част от културната политика на организацията. Планът на властта е историческите паметници на културата да бъдат реновирани и да се увеличи тяхната стойност и ценност, извършвайки икономическа дейност.

За пръв за хотел във Версай се заговори през 2010 г., когато белгийската компания Ivy International SA получи лиценз за откриването на луксозен хотел. Въпреки че проектът обещава висока печалба, той така и не бе реализиран.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: