Преговаряме за трети мост на Дунав

Дунав мост 3

Източник: monitor.bg

Българско-румънски разговори за евентуалното изграждане на мост над Дунав между Силистра и румънския град Кълъраш са насрочени за средата на февруари в Силистра. Очаква се да участват ресорни министри от двете държави и представители на местните власти, съобщи кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов, цитиран от БТА.

Според предварителната информация ще бъдат обсъдени и възможностите за създаване на българо-румънски комитет във връзка със строежа. За изграждането на моста има и инвестиционно намерение от испанско-китайски консорциум, каза д-р Юлиян Найденов. В свое изявление вчера народният представител на ГЕРБ от Силистренско Стефан Господинов определи изграждането на мост над Дунава край Силистра като един от основните приоритети за Силистренска област.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: