pixel

Представяне на Ytong в проект „Costa Pomorica

Най-новият продукт на Ytong ще бъде вложен в реализацията на мащабен проект в близост до Каблешково, Бургас. Външните стени на 70 еднофамилни къщи ще бъдат изградени с блокчетата Ytong extrA+, а вътрешните – с Ytong D 700, които са с повишени звукоизолационни свойства. Това стана ясно по време на презентация пред брокери от агенции за недвижими имоти и крайни клиенти от Русия, която се проведе на 20 юли в Галерията на художниците в морския град.

Управителят на проекта Costa Pomorica Константин Скородумов разказа за своите намерения и изрази увереност, че качественото строителство на къщите, отличното разположение и първокласните материали, които ще бъдат използвани, ще привлекат крайните клиенти. Изборът на инвеститора се е спрял на различните видове блокчета Ytong за зидарски материал заради отличните им характеристики. Представителите на Ytong въз основа на реални опити доказаха пред присъстващите отличните топлоизолационни и якостни качества на материала, демонстрираха и поведението на Ytong при контакт с вода, съобщиха от „Ксела България“, дружеството производител на блокчета от клетъчен бетон за изграждане на външни и вътрешни стени.

Проектът Costa Pomorica предвижда изграждането на 70 еднофамилни къщи в два стила – античен гръцки и модерен средиземноморски. Сградите ще бъдат едно-, дву- и триетажни, стана ясно още по време на презентацията.

Ксела България

Ксела България е на българския пазар от близо четвърт век и е част от Xella Group - водещ световен производител на строителните материали, доказали качеството си през годините - блоковете от клетъчен бетон YTONG и минерални топлоизолационни плочи Multipor. Xella е със седалище в Дуисбург / Германия, притежава 95 завода за производство в 20 държави и търговски организации в повече от 30 страни. В България оперират два завода – този за YTONG в София и за Multipor – в Добрич, като произведените материали се изнасят в над 10 страни от Европа и Близкия изток.

Прочетете също: