Представяне на Ytong в проект „Costa Pomorica

Най-новият продукт на Ytong ще бъде вложен в реализацията на мащабен проект в близост до Каблешково, Бургас. Външните стени на 70 еднофамилни къщи ще бъдат изградени с блокчетата Ytong extrA+, а вътрешните – с Ytong D 700, които са с повишени звукоизолационни свойства. Това стана ясно по време на презентация пред брокери от агенции за недвижими имоти и крайни клиенти от Русия, която се проведе на 20 юли в Галерията на художниците в морския град.

Управителят на проекта Costa Pomorica Константин Скородумов разказа за своите намерения и изрази увереност, че качественото строителство на къщите, отличното разположение и първокласните материали, които ще бъдат използвани, ще привлекат крайните клиенти. Изборът на инвеститора се е спрял на различните видове блокчета Ytong за зидарски материал заради отличните им характеристики. Представителите на Ytong въз основа на реални опити доказаха пред присъстващите отличните топлоизолационни и якостни качества на материала, демонстрираха и поведението на Ytong при контакт с вода, съобщиха от „Ксела България“, дружеството производител на блокчета от клетъчен бетон за изграждане на външни и вътрешни стени.

Проектът Costa Pomorica предвижда изграждането на 70 еднофамилни къщи в два стила – античен гръцки и модерен средиземноморски. Сградите ще бъдат едно-, дву- и триетажни, стана ясно още по време на презентацията.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: