pixel

Предсказаха нацията лидер в „зелена енергия”

зелена енергия

През 2035 г. Китай ще изпревари Европа, САЩ и Япония по производство на електроенергия от възобновяеми и екологично чисти източници. Прогнозата е направена в доклада „Състояние на световната енергетика” публикуван на 12 ноември от Международната агенция по енергетика (IAE).

Специалистите предполагат, че към 2035-а Китай с помощта на хидроцентрали, вятърни и слънчеви батерии ще произвежда не по-малко от 2.1 хиляди терават часа електричество за един час. За същото време Европа, САЩ и Япония ще произвеждат 1.8 хиляди терават часа. През 2035 г. над 30% от електричеството в световен мащаб ще се произвежда от „зелена енергия”.

Днес, един от лидерите на „зелена енергия” е Германия. През първото полугодие на 2012 г. 25% от електроенергията във Федералната република е получено от екологично безопасни източници.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: