Предлагаме на китайски инвеститори мост-електроцентрала над Дунав

дунав мост

Трети мост над река Дунав, при това с хидроенергийна централа, може да бъде построен някога между Никопол и Турну Мъгурели.

Проектът, за който беше подписан меморандум при съвместното заседание на България и Румъния преди 2 г., ще бъде представен на вниманието на китайски инвеститори на срещата на държавните глави на Централна и Източна Европа в Букурещ.

За грандиозното съоръжение, което ще свързва двете страни и ще произвежда и електричество, все още няма проект, не са направени дори и проучвания. Мислим да го направим на концесия, за да не ангажираме публични средства, това тепърва предстои да се уточнява, каза премиерът Пламен Орешарски преди началото на срещата.

Не е много евтин този проект, това е излишен лукс да харчим бюджетни пари, добави премиерът.

Орешарски и делегация, се надяваха да заинтересуват китайските компании да инвестират в някои от магистралите ни и конкретни „Черно море“. Ще им бъдат предложено да инвестират и в други инфраструктурини съоръжения като тунели под Шипка и Петрохан.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: