Правят подземен паркинг на бул.”Цар Борис III”

паркинг

Столичната община ще обяви конкурс за правото на строеж на подземен паркинг под бул. „Цар Борис III“, срещу новата сграда на Софийския районен съд, пише в. „Труд“.

Пред комисията по финанси към съвета гл. архитект Петър Диков обясни, че има шанс строителството на такова съоръжение да стане факт. За подземни паркинги в центъра се говори от години, но досега не е построен нито един.

Гаражът с 340 места ще е до сграда, в която посетителите дневно са около 4000 души и вероятно щяло да има интерес от инвеститорите.

Според Диков проектът може да се реализира за 1 г. Инвеститорът ще експлоатира паркинга до 20 г., а предложената цена за правото на строеж ще е определяща при оценяване на офертите.

Съветниците разгледаха и доклад на кмета Йорданка Фандъкова да се изготви анализ за изгодата на общината от публично-частно партньорство при изграждане на спортен комплекс в район „Красно село“.

Частен инвеститор иска да постои върху 13 дка 4 тенис корта, фитнес и други съоръжения.

Съветниците решиха да се изготви анализ. Техни колеги от спортната комисия обаче били против тенис кортовете, тъй като този спорт бил за по-заможни хора и искали да се изградят баскетболни, волейболни и футболни игрища.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: