pixel

Пожароустойчив таван от дървен материал

Gustafs

Климаториумът в Лемвиг, Дания е иновативна сграда, която е символ на региона. Той изпълнява проекти, които предоставят и разширяват знанията, образованието и иновациите в областта на изменението на климата. Дизайнът на сградата е вдъхновен от местната околност с нейните халета за лодки, където изборът на материали преминава от екстериора към дизайн с отворен план на интериора. След като влезете в сградата, има два отворени етажа, които предлагат изложбени пространства, офиси и заседателни зали.

Панелите за таван с ламели от Gustafs са изработени от фурнир от оргонски бор и са с размери 38×44 мм (ширина и дебелина). Таванът не само осигурява красив и функционален завършек, но е и част от стратегията за пожарна безопасност на сградата. При проектирането на обществена сграда като тази трябва да се разберат противопожарните характеристики на всеки строителен елемент; не само на материала или материалите, от които е произведен строителният продукт, но и на цялото решение само по себе си. От решаващо значение е да се разбере как всяка конфигурация на даден продукт реагира при пожар.

Gustafs

Климаториумът например има продукти с фурнир. Това означава, че от противопожарна гледна точка трябва да се вземе предвид и материалът на сърцевината. Дали сърцевината е негорима? Или е от масивна дървесина, подобрена със забавители на горенето? Отговорът на този въпрос ще определи как тези материали реагират на огън.

Дървените акустични панели на Gustafs, използвани в Климаториума, са базирани на гипсофазерни плоскости с уникални качества и много предимства. Те са изградени от силно компресирани гипс и целулозни влакна, които осигуряват добри акустични свойства и висок клас на пожароустойчивост B-s1, d0 без добавени химикали или импрегнации.

Снимки: Gustafs

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: