Построиха небостъргач без ъгли

nebosturgach

В Пекин завърши строителството на комплекса Wangjing Soho, който се състои от три небостъргача и наподобява гигантска вълна или гладки скали. В него са разположени офиси и търговски площи. Намира на стратегическо място – между центъра на китайската столица и летището.

„Вплетени планини” така авторката на дизайна на сградите – световноизвестната Заха Хадид, описва своя пореден архитектурен шедьовър. Трите кули са високи съответно 200, 127 и 118 метра. Характеризират се с извити форми и слоеста фасадна структура. Кулите са с лице към града. Алуминиевите фасади на сградите са вентилируеми и не само „разчупват” монотонното остъкляване, но и предпазват помещенията от слънчевите лъчи, съобщава fakti.bg.

Общата разгъната застроена площ на трите сгради на Wangjing Soho е 392 000 кв.м. Подземната част е 129 000 кв.м. Там освен гаражи има автомивка и паркинг за велосипеди – нещо много важно за Китай.

nebosturgach

жжоьаожьаож

nebosturgach

жьаожьаож

nebosturgach

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: