pixel

Постоянна защита от атмосферни влияния с висока рентабилност

Siniat

Siniat, подразделение на Etex Building Performance, вече предлага и решение за фасадна конструкция върху неносещи външни стени на сгради със своя панел за защита от атмосферни влияния Weather Defence.

Лекият и лесен за обработка специален панел е в основата на всеки дизайн на фасада от лека стоманена конструкция, независимо дали с топлоизолационна композитна система (ETICS) или като вентилирана окачена фасада (VHF).

Weather Defense е специален панел с покритие от стъклен флис тип GM-FH1I съгласно DIN EN 15283-1 и следователно може да се използва за външна употреба в строителството на сгради. Има хидрофобна сърцевина с висока плътност, която е притисната между две абсолютно водоотблъскващи флийс покрития. Благодарение на конструкцията си Weather Defence е устойчив на мухъл, водоотблъскващ и устойчив на атмосферни влияния.

Siniat

Това означава, че може да се монтира, дори ако проектирането на фасадата все още не е започнало. Според производителя той надеждно защитава леките стоманени конструкции от директни атмосферни влияния за повече от дванадесет месеца.

Според DIN EN 13501-1 Weather Defence има отлична пожарозащита клас A1. Освен това оптимизираната му структура го прави идеален за звукоизолация. Дифузионната му отвореност със стойност sd от 0,1 m надеждно отвежда водните пари навън.

Weather Defense се предлага с дебелина 12,5 мм и стандартен размер 120 x 250 cм. С тегло от само около 10,75 кг/м², според производителя, това е алтернатива на циментово свързаните панели за външна употреба.

Компанията е представена на българския пазар от Siniat България.

Снимки: Siniat

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: