pixel

Полу-готови еко-къщи пестят материал и използват ВЕИ

вила

Източник: greentech.bg

Все по-често архитектурните студиа по света предлагат полу-готови, лесни за сглобяване от готови компоненти, къщички за бързо изграждане сред природата. Подходящи са за вили, домове по крайбрежието и всякакви форми на обитаване извън сгъстената градска среда. По-интересното е, че повечето от тях са направени и с респект към околната среда.

Студио Philippe Starck не прави изключение и си партнира с европейския производител на полу-готови дървени компоненти Riko, за да предложи нови, лесни за сглобяване еко-къщички. Наречени PATH, те включват линия от 30 модела.

дрво

Изработени са от дърво, добито по устойчив начин. Но това е само едно от екологичните им свойства.

Благодарение на използването на готови компоненти къщичките могат да бъдат “изградени” за по 6 месеца. Използването на полу-готовите елементи води до намаляване на отпадъците и увеличава материалните ресурси.

Жилищата са проектирани така, че да използват много дневна светлина, за да пестят енергия. Същевременно минимизират топлинните загуби.

Собствениците могат да включат редица системи за генериране на възобновяема енергия, сред които фотоволтаици, слънчеви колектори, термопомпи, вятърна турбина и колектор за дъждовна вода.

Има три базови модела, които могат да бъдат персонализирани за нуждите на семейството и индивидуалните предпочитания. Те могат да включват повече спални, два етажа и гараж.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: