Положителни показатели за хотелиерите през 2014

sea hotel

Чужденците рядко падат под 4 звезди у нас, българите се задоволяват и с 3.
Близо 52 милиона лева влизат в хазната от нощувки в български хотели. Това е ръст от 10 на сто спрямо миналата година, отчита Националната статистика в извадката си за май 2014 г..

Масово чужденците предпочитат нощувка в 4 или 5-звездни хотели. 2 звезди са най-предпочитани от над една трета от българите. Почти толкова са и тези, които имат сходни предпочитания като чужденците.  Все повече нашенци нощуват извън домовете си: средно за една-две вечери. Расте и броят на нощувките във всички места за настаняване. Легловата база също се движи нагоре –общо 2185 обекта в цялата страна предлагат 208 500 легла.

Източник: btvnews.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: