pixel

Подновяват през март работата по магистралите Тракия и Хемус

am trakia

Работата по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ ще бъде подновена през март, когато ще бъде отменен режимът на зимно почистване на републиканската пътна мрежа. Това обяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров в предаването „Преди всички“ по БНР. Очаква се обаче заради рехабилитацията на трасетата да има задръствания и това лято.

През 2014 г. са направени десните платна на съоръженията и движението ще бъде пренасочено по тях, за да може строителите да се заловят с левите.

„От края на 2013 до ноември 2014 г. нищо не беше разплащано и реално по обектите не са извършвани кой знае какви работи“, обяснява Лазаров.

До края на годината трябва да бъде готов най-тежкият участък на магистрала „Тракия“ при 67-ия километър. Виадуктът на 61-вия километър и „Бебреш“ на „Хемус“ са по-леки и вероятно ще бъдат готови до есента. Австрийската „Порр“ прави ремонта на виадукта край Церово на магистрала „Тракия“ срещу 7,24 млн. лв., припомня в-к „Преса“.

„Вършилата“ на 61-вия километър се изпълнява от сдружение „Геострой-Мостремонт 97-Пътстрой 92“ за 6 млн. лв. Най-скъпата рехабилитация е на „Бебреш“ на 30-ия километър на „Хемус“. Той се осъществява от ГБС за близо 13 млн. лв. без ДДС.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: