Плаващи хотели в Доха

doha

Изобретателни дизайнери от Катар предложиха серия от плаващи и енергийно самодостатъчни хотели с луксозни апартаменти за Световното първенство в Катар през 2022 г. Страната вече се притеснява относно настаняването на потока от футболни ентусиасти и тези плаващи хотели и апартаменти ще помогнат на организаторите да настанят повече от 25 000 гости на първенството, пестейки пространство и постигайки забележителна енергийна ефективност.

doha

Sigge Architects са проектирали хотелите, които ще са свързани със сушата чрез лодки и нови транзитни линии в Катар. Хотелите ще имат луксозни апартаменти и ще са част от нов изкуствен остров, наречен Орикс, разположен край бреговете на Доха. Този нов остров ще бъде снабден със собствени комунални услуги и собствени източници на енергия. Затова новите хотелски сгради ще функционират изцяло без връзка с основната електроразпределителна мрежа на Катар.

doha

Хотелите ще разполагат с независима пречиствателна станция, собствени системи за производство на енергия и възможности за рециклиране. Проектирани са за максимален лукс, като интериорът е изобразен със съвременния дизайн – с големи, експанзивен стъклени стени, които разкриват неустоими гледки към океана. Надеждата и обещанието е, че този остров може да бъде реновиран за бъдещи събития и дори може да бъдеизтеглен на друго място.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: