Унгария прие закон, позволяващ строителството на „Южен поток“

uijen potok

Парламентът на Унгария прие закон, който ще позволи строителството на газопровода „Южен поток“. В документа, приет с подкрепата на депутатите от управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, се казва, че газопроводи вече ще могат да строят и тези компании, които нямат съответния лиценз за експлоатация.

Според експерти, този закон е насочен към унгарско-руската проектантска компания, която трябва да построи унгарския участък от „Южен поток“, и е контролирана от руския монополист „Газпром“, отбелязва ДПА.

Проектът „Южен поток” предвижда руският газ да се доставя по дъното на Черно море, през България, Сърбия, Унгария и Словения до Италия, съобщават btvnews.bg.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: