pixel

Планират ремонт на ”Стария кей” в Поморие

поморие

„Старият кей“ в Поморие може да бъде изцяло ремонтиран с европейски средства. Общината вече е кандидатствала за еврофинансиране по програма „Местна стратегия за развитие на малки рибарски групи”. Предложението предвижда саниране, рехабилитация и подновяване на кея за срок от около една година, съобщиха от местаната администрация.

„Старият кей“ е построен преди Втората световна война и е бил използван като пристан за малки товарни, а по късно и за риболовни и пътнически кораби. Днес мостът е туристическа атракция за гостите на града и място със сантиментална стойност за жителите.

Миналата година, след извършен водолазен оглед, община Поморие забрани достъпа до него заради опасни увреждания по конструкцията на кея.

При ремонтирането на мостика със специална подводна техника ще бъде изцяло подменена носещата конструкция, което ще гарантира безопасността на посетителите. Дървената конструкция, парапетите и стълбищата към него, изграждащи облика му, също ще бъдат подменени.

След ремонта туристите отново ще могат да се наслаждават на красотата на Поморийския залив със стационарен бинокъл за наблюдение.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: