pixel

Български строители могат да строят метрото в Москва

москва

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова участва в работна среща на българо-руски бизнес форум. Събитието се провежда в рамките на Дните на София в Москва. Водач на българската бизнес делегация е инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България и зам.председател на КРИБ.

Пред представителите на руските компании Йорданка Фандъкова представи възможностите на София за развитие на туризма, както и на поклонническите маршрути на територията на „Софийската Мала Света гора”.

Кметът Фандъкова запозна участниците във форума и с дейността на българските строителни фирми, за да се потърсят възможности за участието им в изграждането на метрото в Москва. До 2020 г. се предвижда московската подземна железница да нарасне със 120 км.

„Реализацията на софийското метро е проект, оценен много високо и сочен за пример от Европейската комисия“, подчерта Фандъкова.

„София е кандидат за европейска столица на културата през 2019 г. Много важно в това отношение е сътрудничеството между двете столици в областта на културата и образованието“, посочи кметът Фандъкова.

По-късно днес кметът Фандъкова ще вземе участие в творческа среща с българския писател Алек Попов. Тази вечер в Московския международен дом на музиката ще се състои церемонията по откриване на Дните на София в Москва. В концерта ще вземат участие Бистришките баби, „Квартет София” , Орлин Павлов и фолклорния състав на БНР.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: