pixel

Pinnacle Tower в Кения ще бъде най-високият небостъргач в Африка

PinnacleTowers 1
Проектиран от ArchGroup Consultants, комплексът Pinnacle Towers в Найроби, Кения включва Pinnacle Tower и Pinnacle Tower II. След завършването му през 2023 г. Pinnacle Tower ще бъде най-високата сграда в Кения и Африка.

Pinnacle Tower II ще се издига на 201 м. височина и ще има 45 етажа. Кулата ще функционира като Upper Hill Hilton хотел с 255 стаи. Предвидена е и жилищна част. Другата кула от комплекса небостъргачи, Pinnacle Tower, ще има 70 етажа, разпределени на височина от 320 м. На последния етаж, започващ от 275 м. над земята, е планирано изграждането на обсерватория. Pinnacle Tower ще включва 46 етажа жилищна площ, 11 етажа офис помещения и 9 етажа търговски площи.

PinnacleTowers 2

Комплексът ще разполага с конферентни зали, фитнес зала, СПА център и басейн.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: