Рециклирано стъкло, щадящо природните ресурси

verotec

Посредством специално разработен процес, биват създадени висококачествени материали за строителство. Така се запазват традиционните природни ресурси и околната среда.

С оглед на дългосрочната сигурността на доставките, въпросният процес е фокусиран върху строителни материали на базата на вулканична стъклена скала – оригинален материал, достъпен по целия свят. Чрез този специален метод се създават леки, чисто минерални кухи микросфери като Verolith от Verotec. Те се използват за производство на леки панели и триизмерни структурни елементи за фасадни конструкции и изключителен интериорен дизайн на яхти.

Друг пример са строителни панели, направени от експандирано стъкло

Основата е стъклен гранулат, който се получава от рециклирането на  стъклени бутилки и  скрап от индустриалното производство на стъкло. Спестяващите ресурси строителни материали са до голяма степен независими от източниците на традиционните суровини, които в момента стават все по-оскъдни. Тези материали се характеризират със своите структурни свойства. Те са извънредно стабилни и същевременно гъвкави, леки по тегло и лесни за обработка. Отворени са за дифузия, устойчиви на мухъл и са незапалими. Експандираните стъклени строителни платна са се доказали в интериора, влажните помещения и на открито. Предлагат се и в акустично ефективна версия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: