Течната пластмаса вече не е вредна за здравето – ето как

Frankosil 1K Plus

По последни данни Franken Systems е първият производител на течни пластмаси, който е получил знака Emicode от най-висока категория EC 1Plus. По този начин Frankosil 1K Plus и неговите продуктови варианти отговарят на най-строгите изисквания за емисии на строителни материали, лепила и продукти. За майсторите, архитектите и крайните потребители сертифицирането означава преди всичко възможно най-голяма защита срещу опасности за здравето.

Frankosil 1K Plus

Екологичните сертификати осигуряват все повече и повече подкрепа при вземането на решение за закупуване на „зелени“ строителни продукти. Emicode е надеждно ръководство за избор на материали с ниски емисии от около 20 години. Като първи производител на хидроизолация на покриви и сгради в Германия, Franken Systems вече получи печата на най-високата категория EC 1Plus за своята течна пластмаса.

Екологично сертифицираният Frankosil 1K Plus не съдържа олово, кадмий и калаени стабилизатори и е произведен без разтворители, изоцианати и пластификатори. Въпреки, че потребителите работят с продукта само на половин ръка разстояние, те се радват на максимална защита. „Строителните работници не дишат вредни пари, въпреки близостта до течната пластмаса и не трябва да се притесняват от алергични кожни реакции или неприятни миризми“, обяснява Харалд Апел, ръководител на приложните технологии във Franken Systems.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: