pixel

Pемонт за 9,8 милиона лева на резиденция „Евксиноград”

Евксиноград

източник: publics.bg
9.8 млн. лева ще бъдат отпуснати за обновяване на резиденция „Евксиноград”, се казва в официално съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Споразумението ще бъде подписано в понеделник (24 септември) между Деница Николова, ръководител на управляващия орган на ОП „Регионално развитие” и Росен Желязков, главен секретар на Министерски съвет, който ще бъде и бенефициент на проекта.

Според Стефан Капитанов, управител на правителствения комплекс, при добри стечения на обстоятелствата ремонтът трябва да започне през пролетта на 2013 г. Изпълнението на проекта трябва да бъде разделено на части, като ще бъдат обхванати Дворецът, ландшафтната архитектура и разкопките в крепостта „Кастрици”. Последният ремонт е би осъществен преди 30 години, но е представлявал само козметично освежаване.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: