pixel

7 фирми кандидатстват за строеж на бензиностанции в новите участъци на „Тракия“

източник: dnes.bg
Общо 7 заявления от фирми, които искат да изградят бензиностанции на новите участъци от автомагистрала „Тракия“ между Стара Загора и Ямбол, са подадени до крайния срок, съобщиха пред Investor.bg от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Все още не е ясно кои са бъдещите инвеститори и колко нови обекта за зареждане на гориво ще бъдат изградени.

По-рано днес по време на международната конференция „Пътна безопасност“ изпълнителният директор на агенцията Лазар Лазаров коментира, че желаещите да участват в строителството на бензиностанции в двете посоки на участъка от Стара Загора до пътен възел Веселиново при Петолъчката са фирми, различни от дистрибуторите на горива.

Изпълнителният директор на Пътната агенция уточни, че според разчетите на бъдещите инвеститори, подадени в АПИ, бензиностанциите ще са готови в срок от шест до седем седмици.

Лазаров потвърди, че обектите трябва да са готови в началото на 2013 г. след като бъдат извършени някои стандартни процедури за въвеждането им в експлоатация.

Същевременно стана ясно, че липсват желаещи да инвестират в построяването на обекти за зареждане на гориво в магистралната отсечка от Ямбол до Петолъчката.

Преди време министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отбеляза, че на територията на въпросното трасе няма нито една бензиностанция.

В тази връзка Павлова, която днес също взе участие в международната конференция, припомни, че по закон за магистралните участъци с обща дължина от 120 км от двете страни трябва да има 8 бензиностанции

Ресорният министър поясни още, че основният проблем, свързан с изграждането на обектите, е отчуждаването на земите, върху които ще се намират. Това затруднява бизнеса и бъдещите инвеститори.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: