Пелетни камини и котли BURNiT – достъпното екологично отопление

burnit

BURNiT изведе производството на еко-уреди на следващо ниво, като изненада потребителите с изцяло нова и впечатляващата гама пелетни камини. Новите шест серии предлагат не само технологични иновации и оптимизирани функционалности, но и напълно обновена дизайнерска линия и атрактивна цветова гама, благодарение на което се очаква бързо да оглавят класацията за най-търсени уреди за отопление на пазара. Още едно предимство на пелетните камини BURNiT е и високата им енергийна ефективност – те са разработени и произведени в съответствие с всички изисквания по Европейската директива за Екодизайн.

За продуктите BURNiT придържането към тези високи стандарти не е ново. Още от създаването си, компанията е посветена на разработването и усъвършенстването на продукти за бита и бизнеса с устойчиви материали и възобновяеми енергийни източници. Това е причината пелетните котли BURNiT да са сред първите сертифицирани за Екодизайн, още в началото на 2016 година.

Какво е Екодизайн?

burnitЕкодизайн е концепция, която отчита екологичното въздействие на един продукт още от проектирането му, през производствения процес и периода на употреба, дори след края на жизнения му цикъл. Всеки аспект от този дълъг процес е взет под внимание и описан под формата на изисквания, на които всеки продукт трябва да отговаря – Директива 2009/125 / ЕО, позната още като Директива за Екодизайн. Тя включва устойчивост на материалите, разходите по горива, функциониране и поддръжка, нивата на отделените вредни емисии, както и възможните сценарии, след като продуктът излезе от употреба. Така се отчита цялостното отражение на продукта върху околната среда и доколко производството и употребата му са оправдани в условия на ограничени ресурси. Продуктите, които отговарят на стриктните критерии по директивата преминават редица лабораторни тестове и получават сертификати, гарантиращи, че не нарушават екологичния баланс.

Какво означава това за потребителите?
– По-ниска консумация на енергия за отопление.
– Повече парични спестявания.
– Подобряване качеството на въздуха.
– Опазване на околната среда.

burnitНовите пелетни камини BURNiT са проектирани с мощности от 8 до 25 kW, с водна риза или въздушна циркулация, оборудвани са с модерен микропроцесорен контролер, позволяващ прецизна настройка на горивния процес и желаната температура, дневен и седмичен програматор и контрол над температурата на водата в бойлера и буфера.

Предимство е и възможността за управление на камината през WI-FI от мобилно устройство – телефон или таблет – екстра, която става все по-предпочитана от съвременните потребители. Напълно усъвършенствана е и системата DUO при камините с въздушна циркулация, чрез която се отоплява повече от едно помещение без система от радиатори.

Иновативните пелетни камини за пореден път затвърждават позицията на BURNiT като лидер в производството на съоръжения за отопление и термия, в съответствие с най-високите стандарти за качество и енергийна ефективност.

Новите пелетни камини разгледайте в сайта на BURNiT.

Нови енергийни системи

Фирмата работи като самостоятелно дружество от 2000 г. с предмет на дейност: производство на бойлери с една и две серпентини, битови електрически бойлери, специални бойлери, слънчеви колектори, термосифонни системи и елементи за слънчеви инсталации. Дружеството се управлява от Общо събрание на съдружници. В началото на 2005г. фирмата внедрява нови мощности в своето производство – закупува най–голямата пещ за емайлирани бойлери на Балкански полуостров и кани специалисти от Германия, които да обучат персонала и да въведат новите съоръжения в експлоатация. Фирмата осъществява успешни продажби с партньори от Германия, Австрия,Дания, Италия, Испания, Чехия, Полша, Румъния, Македония, Сърбия и Черна гора, Украйна, и Гърция. От 2006 г. фирмата разшири своето производство и въведе в експлоатация нови производствени халета на площ от 3,500 м2, където се произвеждат котли работещи с екологично биогориво. По същото време се изгради и нов изложбен и технологичен център на площ от 1,000 м2, в който успешно се извършват обучения и нови технологични разработки.

Прочетете също: