Павлова: Програмата за саниране трябва да продължи още 10 години

sanirane

Програмата са саниране трябва да продължи поне още 10 години. Това каза Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ във Варна и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството, пред „Фокус“.

Тя допълни, че e бил въведен изключително строг контрол и има гаранции за качеството, ако някъде има нарушения в програмата.

„Мисля, че сме последната държава, в която не е направено обновяването на сградния фонд и като енергийна ефективност, и като удължаване на живота на сградите. Този тип панелни сгради, които са от социалистическо време, и в други държави бяха наистина ремонтирани с удължено времетраене на живота им, така че това е важна тема. Искаме тя да продължи, за да покрием първо панелния сграден фонд, а и в последствие тя да бъде разширена и към по- малките сгради и към къщите, защото категорично трябва да покрием целия сграден фонд в страната. Това би ни спестило ядрени мощности за милиарди. Може би и затова нашите опоненти не само, че не я искат, но дори левицата я нямат заложена в програмата си. Това е така, защото вместо с един 3-милиарден проект за поредния голям „енергиен шлем“, е добре да направиш нещо истински приятно и директно за хората“, коментира Лиляна Павлова.

Тя каза още, че ускореното завършване на Автомагистрала „Хемус” е основен приоритет. „Освен образованието и доходите като приоритет, трябва да се създадат условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество, да се модернизират транспортните връзки и да се създаде Икономическа зона за иновации и развитие“, каза още Павлова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: