pixel

Пълният ремонт на 1 км. магистрален път струва 4 млн. лв.

автомагистрала

Източник: cross.bg

Около 4 млн. лв. са нужни за пълна рехабилитация на един километър магистрален път, заявиха пред bTV от Агенция „Пътна инфраструктура“. Поводът за коментара бе репортажът за окаяното състояние на някои участъци от аутобана.

Инж. Георги Златев, директор „Поддържане на републиканската пътна мрежа“ в АПИ, обясни, че фугите често създават проблеми, защото не са подменяни откакто съоръженията са били построени преди 20-30 години. Фугите обаче са много, а бюджетът на агенцията – ограничен. Никой не се наема с отговор докога те ще са проблем.

Кърпежите на места са толкова груби, че ако карате с над 100 километра, настилката става опасна. Друг е въпросът, че на влизане в София ви посрещат няколко огромни дупки, около които се търкалят болтове и тасове.

„Бюджетът, отделен за запълване на дупките по автомагистралите, е 4 млн. лв. годишно за магистралите „Хемус“ и „Тракия“. Това са средствата, необходими за рехабилитация само на един километър магистрален път,“ уточни инж. Георги Златев.

От утре започва ремонт в тунел „Правешки ханове“. Шофьорите обаче трябва да имат едно на ум – ако един участък е нов, това не означава, че може да карате спокойно, защото никой не знае какво препятствие може да се появи на стария участък.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: