pixel

Овергаз ще газифицира сръбския Димитровград

overgaz

Кметът на Димитровград (Цариброд), Сърбия, Небойша Иванов и изпълнителният директор на „Овергаз“ Сашо Дончев подписаха в петък, 23 май, споразумение за сътрудничество, съобщиха от българската компания. Двете страни ще работят заедно за газификацията на Община Димитровград.

„Липсата на газификация е една от пречките за навлизането на инвеститори в нашия регион”, подчерта кметът на Димитровград. Той допълни, че Общината трябва максимално да използва своя стратегически ресурс, че се намира на кръстопът, и чрез привличане на капитали да насърчи икономическото развитие на този регион на Сърбия.

До града няма построен преносен газопровод. Затова „Овергаз“ са предложили алтернативната технология за доставка на компресиран природен газ. На обособена площадка в града синьото гориво ще се декомпресира и ще се пренася през газоразпределителна мрежа до потребителите. Така Община Димитровград ще бъде първата в Сърбия, която ще се газифицира по този начин.

Сградите, които най-напред ще бъдат свързани към новопостроената мрежа, ще са основното училище „Христо Ботев”, гимназията „ Св. св. Кирил и Методий”, детските градини и Спортният център „Парк”. След това със синьо гориво ще бъдат захранени и поликлиниката, общината, социалните заведения и стопанския сектор в Димитровград.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: