pixel

Отвори завод за водопроводна арматура в Казанлък

водопроводна арматура

Източник: standartnews.com

Ново предприятие за водопроводна арматура отвори врати в Казанлък в неделя. „Разработените от нас иновативни програми спомагат за намаляване на загубите на вода до 20%. Очакваме в следващите 10 години да генерираме близо 100 млн. лв. приходи и да създадем повече от 200 работни места“ – обяви Димитър Иванов, изпълнителен директор и собственикна фирма Вато БГ. В последните две години са били инвестирани близо 3 млн. лева за производство на водопровода арматура по лиценз на един от най-добрите в света производители.

България е една от най-бедните на вода държави в Европейския съюз. Въпреки това по данни на Българската асоциация по водите загубите на питейна вода в момента средно за страната били между 50 и 70 на сто. Според ВиК експерти това налага спешни мерки за намаляване на течовете в системата. Сред удачните методи за справяне с това било управлението на налягането във водопроводната мрежа. Точно в тази сфера специалистите на изцяло българската компания „Вато БГ“ са разработил част от новаторските си решения.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: