pixel

Откриха център за работа с деца с аутизъм

autizum winerberger

Търговският директор на „Винербергер“ ЕООД Цанко Миланов и управителят и финансов директор на фирмата Атанас Буглов

Отвари врати Центърът по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в кв. „Горубляне“. Винербергер в България оказа своята подкрепа към проекта на Сдружение „Аутизъм днес“ – „Изграждане на център по приложен поведенчески анализ“ към сдружението, подпомогнат също и от Столична Община.

На церемонията по откриването Винербергер връчи символичен чек за дарението на компанията, включващо парични средства, събрани от продажба на картини, финалисти в конкурса за детска рисунка „къщата на моите мечти“, удвоената от Винербергер сума от събраните средства, както и общата стойност на дарените строителни материали – тухли, щурцове, разтвори и керемиди, необходими за изграждането на центъра.

autizum winerberger

Цветан Цонев

На сдружение „Аутизъм днес“ своето съдействие оказаха и Баумит с  дарение на  топлоизолационна система Баумит с крайно покритие СиликонТоп – силиконова мазлика, а за цокълните части мозаичната мазилка Баумит МозаикТоп. На събитието присъства регионалният търговски директор за София и Западна България Цветан Цонев.

autizum winerberger

Йорданка Фандъкова

С решение на Столичния общински съвет е предоставена сградата в кв.“Горубляне“ на ул.“Витоша“ 2 за създаване на Център за приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм. Центърът е създаден от сдружение „Аутизъм днес“.

В сградата успоредно ще се провежда терапия за децата и ще се обучават специалисти по американска система.

Столична община има два специализирани центъра, в които заедно със сдружение „Аутизъм“ предоставя грижа на деца и младежи от аутистичния спектър и още два други центъра, в които част от услугите са насочени към тази специфична дейност.

В последните години Столична община поддържа 11 специализирани институции за деца и възрастни и предоставя 68 социални услуги за хора със специални потребности.

autizum winerberger

Инж. Павел Калистратов

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: