pixel

Оптимизирана логистика с мобилни конвейери за складиране

Kleemann

Мобилните конвейери Mobibelt от Kleemann се използват за подобряване ефективността на логистичните процеси на строителните обекти. Те гъвкаво разширяват радиуса на действие на инсталациите за трошене и пресяване, като по този начин подобряват логистиката на строителната площадка.

Съвременните инсталации за трошене и пресяване регулират до голяма степен автоматично потоците от материали в завода. Въпреки това операторите на машини имат голямо влияние върху качеството на крайния продукт и дневната производителност. Със своите багери и колесни товарачи те контролират входа – т.е. подаването на скала или рециклиран материал. Те играят основна роля и при изхода: координират крайните продукти чрез складиране, междинно съхранение и товарене.

С новите конвейери Mobibelt MBT 20(i) и MBT 24(i) на Kleemann логистиката може да се управлява гъвкаво и да се адаптира към съответната ситуация.

Kleemann

И двата конвейера са оборудвани със захранващ бункер с обем 1,25 м³, изработен от устойчива стомана KRS (Kleemann Resistant Steel), който позволява безпроблемно подаване на материал с дължина на ръба до 200 мм. Опционалното разширение на бункера до 2,5 м³ включва и греда, която предотвратява директното удряне на подавания материал в транспортната лента, като по този начин намалява износването ѝ. Благодарение на хидравлично регулируемите височини на подаване и разтоварване е възможна бърза настройка, а конвейерите могат да се използват гъвкаво.

Въпреки че експлоатацията на мобилните конвейери не е толкова сложна, колкото тази на машините за трошене, тя все пак трябва да е лесна и удобна. Затова Mobibelt MBT 20(i) и MBT 24(i) имат концепция за управление Spective, която позволява интуитивно управление на машините.

Снимки: Kleemann

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: