pixel

Универсален компактен миксер с нова визия

Collomix

Доказал се в практиката в продължение на много години, сега е време за нещо ново: Collomix представи на BAU в Мюнхен преработена версия на утвърдения миксер AOX от серията Collomatic: AOX 650.

Независимо дали става въпрос за зидария или подово строителство, фасадно строителство или облицовка – ротационният миксер AOX е изключително популярен на строителните обекти. Според производителя предимствата му се крият във високата производителност на смесване, компактните размери и ниското тегло. С тези си качества AOX от години е универсално приложим миксер, който се характеризира най-вече с доброто размесване на материалите.

Универсално приложение на строителната площадка

Според компанията голямото предимство на новия ротационен миксер AOX 650 е широкият му спектър от приложения за най-различни материали и вискозитети. Смесителят се доставя стандартно с два различни размесващи инструмента KR и DLX. В зависимост от използваната бъркалка той може да се използва както за приготвяне на течни материали, като например изравнителни смеси или тънкослойни разтвори, така и на кремообразни пластични материали, като например лепила за плочки или замазки от синтетична смола с пясъчен пълнеж. AOX 650 има стъргалка за ръбовете, за да е сигурно, че сместа се събира и разбърква изцяло в кофата. Тъй като кофата се върти и с ниска скорост, сместа се пренася последователно от ръба към центъра на смесителя.

Благодарение на задвижващия механизъм и използвания размесващ инструмент Collomix AOX 650 хомогенизира сместа за значително по-кратко време. Друго предимство е, че по време на процеса на смесване не е необходим човек, който да е ангажиран с него.

Нов, по-безшумен мотор и регулируема височина

С AOX 650 Collomix залага на нова, по-модерна технология на мотора, която постига значително по-висока ефективност при смесването. Освен това шумовите емисии на машината са значително намалени. И двете носят забележими предимства на строителната площадка. Освен това Collomix се съобразява с желанието на много клиенти и добавя възможност за регулиране на височината на въртящото се рамо, което държи бъркалката. По този начин могат да се компенсират разликите във височината, например поради промяна на обема на кофите за смесване или поради износване на инструментите за смесване.

Collomix

Смесване без усилие

Обновеният Collomix AOX 650 е оборудван с 65-литрова кофа и смесва до 40 литра материал за една операция. Продължителността на процеса на смесване е значително намалена благодарение на високата производителност и ефективност на размесващия инструмент. С помощта на няколко смесителни кофи материалът може да се приготвя и серийно, тъй като контейнерите могат лесно да се сменят. Според компанията особено предимство на AOX 650 е смесването на фини, прахообразни маси, които могат да се разбъркват без бучки с помощта на бъркалката DLX. За работа в закрити помещения машината е оборудвана и с извод за прахоотвеждане.

Collomix скоро ще представи и друга версия на ротационния миксер AOX 650 с регулируем таймер, за да може при необходимост да се работи с фиксирано време за смесване. AOX 650 ще се разпространява чрез специализираните дилъри на Collomix.

Снимки: Collomix

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: