pixel

Офисът на Google в Будапеща

google

Със сигурност сте виждали много креативни, дори шантави офиси, които доказват, че полетът на архитектурната мисъл няма граници. Поредният пример е офисът на Google в  Будапеща. Особеното при него е, че е решен в стил … SPA център. Някои ще кажат, че това е доста демотивиращо, когато става дума за работа. Може и да е така, но за сметка на това си заслужава да се види. Залата за срещи е решена в стил сауна, а тази за заседания изглежда като басейн. Кабинетите са превърнати в масажни стаи.

Защо именно темата за водата е избрана за офиса в Будапеща? Причината е, че всяка щабквартира на Google по света е тематично ориентирана спрямо това с какво е известна дадената страна. В случая Унгария вече над 500 години привлича туристи от цял свят с термалните и минерални басейни. В Будапеща има много SPA комплекси, повечето от които разполагат с басейни с лековита вода, съобщават fakti.bg.

Друго изискване на Google при създаването на офиса в унгарската столица е било да се използват преработени материали, като например товарни палети, чиято нова функция е скамейка за сядане.

Цветята също заемат ключово място в интериорното решение и създават отличен микроклимат.

google

жьогоаг

google

жьожьож

google

ьожьож

google

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: