pixel

Офис парк „Пловдив” отваря през октомври

bissnes-park

Нова, ултрамодерна сграда с офиси в Пловдив ще посрещне своите наематели тази есен. Инвеститорът „Галакси инвестмънт груп” приключва работата по Офис парк „Пловдив”. Очаква се до октомври тази година първите фирми – наематели да се настанят. В момента сградата се правят довършителни работи според изискванията на наемателите за оформлението на вътрешната пространство. „Офис парк Пловдив е изключително важна от стратегическа гледна точка инвестиция“, коментира управителят на компанията Константин Бояджиев. Проектът ще направи по-ефективна работата на много компании, които навлизат или вече работят в Пловдив и се развиват в областта на аутсорсинг и IT индустрията. От компанията вярват, че това капиталовложение ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места.

Първата копка на офис парка беше направена през март миналата година. Една година след старта на строежа повечето площи в сградата вече са наемати. 7 – етажната сграда ще предлага голямо офиси, отговарящи на най-високите изисквания на наемателите и на европейските стандарти за качество. Проектът ще бъде с комуникативна локация, отворени офис пространства и подземни паркоместа в озеленена градска среда, съобщава 24chasa.bg.

Превръщането на Пловдив в регионален хъб за IT и аутсорсинг индустрията е цел номер едно за бизнеса в града. Инвеститорите от високотехнологичните компании са привлечени от квалифицираните кадри и университетите, както и от добрите условия за правене на бизнес в Пловдив. Всичко това раздвижи пазара на офис площи. Проектът на „Галакси инвестмънт груп” отговаря на всички изисквания на високотехнологичните компании и предлага гъвкави схеми за оформяне на офисното пространство. Новата офис сграда ще направи Пловдив още по–привлекателно място за инвеститорите.

„Галакси инвестмънт груп” стопанисва и „Роял сити бизнес парк”, в който първите наематели са „Софика” и Scalefocus, едни от водещите български аутсорсинг дружества, отворили офиси в Пловдив. Компанията има добри партньорски взаимоотношения с почти всички големи фирми от сектора, в който се очаква да бъдат разкрити нови 5000 работни места в следващата една година.

Потенциалът на България като перспективно място за развитие на аутсорсинг индустрията е разпознат от инвеститорите, категорични са експертите, а Пловдив е предпочитана дестинация. Доказателство за това е и фактът, че в града вече са отворили офиси много утвърдени на международната сцена компании като Telus International, Aii Data Pro, Scale Focus, Unify, 60К, Questers Group, Sibiz, Programista, Sofica Group, SBTech,Reward Gateway, Speedflow.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: