pixel

Обявиха конкурс за ремонт на Партийния дом

партиен дом

Община Пловдив обявява обществената поръчка за реконструкцията на сградата на бившия Партиен дом на площад „Централен“ в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Това е втори конкурс, след като първият бе прекратен заради факта, че и четиримата кандидати не отговаряха на изискванията и имаше възражения от страна на Съюза на архитектите, Камарата на строителите и други браншови организации, предаде БТА.

Към заданието на новия конкурс са добавени мерки за енергийна ефективност, запазват се изискванията за панорамен асансьор и панорамно осветление, пожарна безопасност, второ стълбище, както и по-функционалното разпределение на офисите в сградата, коментира Тотев.

Стойността на процедурата е 100 000 лева. В ниската част на сградата задължително трябва да има административен център за обслужване на едно гише, поясни кметът.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от комисия с представители от много широк спектър – от археолози до главния архитект на общината. По думите на Иван Тотев през следващите две години общината трябва да намери средства и за цялостна реконструкция на Концертната зала.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: