pixel

Община Варна дава 150 000 лв. за православен храм

pravoslaven hram

Подписан е договор за предоставяне на целева субсидия от 150 000 лв. за довършителни работи по изграждане на най-големия строящ се във Варна православен храм.

Кметът на Община Варна Иван Портних и председателят на църковното настоятелство на храм „Св. мчк. Прокопий Варненски“ – свещеник Георги Великов, подписаха договор за предоставяне на целева субсидия в размер на 150 000 лв. за довършителни работи по изграждане на най-големия строящ се във Варна православен храм, съобщиха от община Варна.

Сключването на този договор е в изпълнение на решение на Общински съвет – Варна, съобщава dir.bg.

Субсидията се дава за трета поредна година и е израз на традиционно доброто сътрудничество между общината, Варненската и Великопреславска митрополия.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: